Utenfor vindusglugga er det helt hvitt i den mørke morgenen og 2 minusgrader i dag mens jeg forsøker å ‘nyte’ en varmende våknoppkaffekopp og sliter veldig med en vond kropp med hodepine og kvalm og mørbanket etter snømåking i går kveld. 

Hvit Fredag tidlig morgen i Rygge.


Den våte tunge snøen som kom i går lager trøbbel for takarbeideren også , selv om jeg har måka både gårdsplassen og innkjøringa så skulle nok takfirmaet vært mer forutseende og lagt på en presenning før snøen dynga ned for nå er det ikke bare å måke / feie det ned av taket men det har frosset fast pga det første sluddregnet og det må smeltes for å komme til skruer og fester for demontering.


Takarbeider med feiekost , snøskrape og flammekaster i soloppgang.

Sånn omtrent ca rett før klokka 12 ble det stans i takarbeidet pga for store problemer med å få fjernet snøen og isen , veldig dumt at ingen tenkte på å legge over en presenning da dem var to personer her for to dager siden og planla arbeidet og vi snakket om både mulig kommende regn og snø som kunne by på problemer.

VelVel . . . da skjer det ikke noe før mandag og i mellomtiden forsøker jeg å finnet ut hvorfor platene som er levert ikke virker å være av samme farge og type som jeg har på taket fra før.

MEN så oppdager jeg noe langt alvorligere . . .

De nye platene som takfirmaet har bestilt er av et annet fabrikat enn mine opprinnelige plater og har en helt annen festanordning som krever takstolavstand på 1015mm mens mine taktsoler under de gamle platene er jo 990mm så dette blir jo helt kræsj . . . ‘

Jaggu godt han enslige arbeideren i dag ikke kom så langt som til å fjerne det gamle taket og begynne på monteringen for da hadde det blitt kaldt å vente på ny leveranse av plater . . .

*SUKK* . . . hvorfor skjer det alltid noe sånn tull her hos meg ? ! ? !

Å sånn . . . går dagene . . .


MEN så kom det jaggu ennå mer problemer . . .


Middag med glasskår . . .


Da jeg skulle varme meg en litt sen lettvintmiddag i dag , risgrøt , glapp jeg lokket på glassbollen og det ble glassplinter overalt i grøten og smørboksen og komfyren og bare å glemme den middagen for mat med glasskår er livsfarlig så hele grøten og smørboksen gikk rett i søpla og jeg måtte støvsuge og vaske og rydde nesten hele kjøkkenbenken og alt som sto i nærheten.

Superkjipt at det var Mammas gamle ildfaste ovale glassbolle med lokk som gikk i knas for den hadde så fin fasong og var akkurat passe størrelse til å varme middagsmaten min.

VelVel . . . nå håper jeg uflaksen min er brukt opp for lang tid fremover.