REGN regn REGN regn og det har regnet i hele natt også . . .

Ca 19 grader utenfor vindusglugga og stadig mer regn og kraftig blåst.

BILDE: Solsikkene sier ikke neitakk til ei regnbyge eller femten og står i solskinnsblomstrende kledning gjennom den ene regnbyga etter den andre 🙂

(De litt mindre hvite ‘kulene’ som blomstrer rett ved solsikkene er løkblomster fra noen avskårne løkender (vanlig gul løk fra butikken) fra kjøkkenbenken som jeg først satt i vann inne og plantet ut da de viste tydelig vekststyrke sent i våres , nå danner de frø tror jeg og kan kanskje såes neste år ? )

BILDE: LøkBlomstKule på nært hold 😀

Regnværsdager er inneaktivitetsdager . . .

BILDE: TreskoRaggsokker i fargevalg som passer enhver anledning og humør 😀

BILDE: Ekstra tykke og varme omkring hælen og ankelen er supersmart for oss som labber rundt i tresko hele året , nå kan vinteren bare komme 😀

TRESKO-RAGGSOKKER OPPSKRIFT (ca str 39-40)
( Dobbelt tykt raggsokkgarn , eller en tråd tykt raggsokkgarn og en tråd tykk superwashull , og pinner 5,5 mm )

BILDE: Legg opp 25 masker og strikk rillestrikk (frem og tilbake) ca 5 riller. (Dersom du vil ha de høyere oppover leggen forsøk gjerne å legg opp 30 masker slik som på bildet)


BILDE: Plukk opp 5 – 6 masker langs siden og 25 (30) på motsatt side av starten og strikk disse tre sidene i rillestrikk , 55 masker (65 hvis høy legg) , (frem og tilbake) ca 12 – 14 riller. (Antall riller nå blir tykkelsen på leggen)
(Her bruker jeg oftest skifte til en lang rundpinne som gjør det lettere å strikke)

BILDE: Hælen – leggen begynner å få størrelse.

BILDE: Det må ennå mange flere riller til før jeg kan felle ned og begynne rundstrikkingen av foten frem til tåa.

BILDE: Nå er ankel / legg og hæl klare og du skal feller ned foran for å begynne på foten fremover i rundstrikking. Fell slik: Start med å fell de første 11 maskene og strikk så ut alle maskene og snu og fell de første 11 maskene fra denne siden og nå kan du begynne å strikke rundt og rundt i glattstrikk.

Du kan også felle ned ved å felle begge sidene sammen i en ‘søm’ foran eller sy de sammen efter at du har felt de ned om du ønsker at leggen skal være lukket foran men selv foretrekker jeg å ha de åpne.

BILDE: Ferdig felt ned på begge sider (her har jeg brukt flere masker for å få høyere legg derfor flere , 15 , nedfellinger enn de forklarte antallet masker) Du feller ned passe antall masker i hver side slik at du sitter igjen med ca 35 – 37 masker til rundstrikking av foten fremover.

Her på bildene har jeg nå lagt over på en 30cm strømperundpinne som jeg synes er bedre å strikke med enn vanlige strømpepinner men bruk det som fungerer for deg 🙂

BILDE: Godt i gang med rundstrikkinga fremover foten , foreløpig ca 12 omganger men trengs nok noen flere omganger til før det er klart for tåfellingen.

BILDE: Når du har strikket ca 17 – 20 omganger rundt til foten er det klart for å starte på tåfelling slik: (her bruker jeg sette maskene over på 3 vanlige strømpepinner) fell den første og siste masken (fell ved å strikke to masker sammen) på hver pinne (6 masker felt i en omgang) og strikk en omgang uten å felle , gjenta disse to omgangene til du har kun 2 – 3 masker igjen på hver pinne og da kutter du en passe trådlengde og trer gjennom og fester godt.

BILDE: Gode varme føtter er sikret før høstkulda angriper 😀